Digimon Paradijs
Digimon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws
Info
Digimon Analyzer
Digimon: The Movie
Seizoen 2
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Multimedia
Seizoen 1
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten
Serie 1
Serie 2
Battle Cards
Starter Serie 1
Booster Serie 1
Booster Serie 2
Booster Serie 3
Movie Promo's
Games
Digimon World
Multimedia
Midi Files
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Contact
E-mail

8 - Freezeland

Navigatie

In Freezeland vind je een aantal rekruteerbare Digimon met ijskrachten. Ook kun je hier zaken doen en op die manier je zakken op redelijk eenvoudige wijze vullen. Let wel goed op je Digimon als je in dit gebied rondloopt, een aantal van hen kan slecht tegen kou en zijn erg vatbaar voor een ziekte.

Angemon
Angemon kun je vinden in Ice Sanctuary, in de vorm van een standbeeld. Je kunt Ice Sanctuary alleen betreden als je een vaccine Digimon hebt. De meeste zijn dat, dus je zou geen problemen moeten hebben om hier binnen te komen. Ice Sanctuary is te vinden ten noordwesten van het Freezeland toilet. Bekijk het standbeeld goed en je zult ontdekken dat er een geheime gang te vinden is onder het beeld. Ga naar beneden en loop door de smalle gang waar je een Gotsumon en een Meramon tegenkomt. Als je helemaal doorloopt naar het noorden, kom je uit in een trainingsruimte. Het geheim van Ice Sanctuary bevindt zich in de hoofdgang in de rechtermuur. In de buurt van Gotsumon zie je een zwarte plek op de muur. Als je hier tegenaan loopt, ontdek je dat het een opening is in de muur waar je doorheen kunt. Loop door de gang heen en je komt uit een in een kamer met vier teleposters. Deze zien er uit als kolommen met een zwarte pyramide erin. Pas op, want slechts één van deze kolommen brengt je in de goede richting, de andere teleporteren je naar willekeurige plekken in Ice Sanctuary! Bij binnenkomst neem je de eerste teleporter die je tegenkomt als je naar het oosten loopt, dit is de goede. Deze teleporter brengt je naar een plek waar je tegen een aantal vijanden moet vechten, maar desondanks is het wel het goede pad. Na het gevecht loop je door en kom je in een kamer met nieuwe transporters. Neem nu de transporter in het noordoosten. Deze vervoert je naar een kamer waar je tegen een Hyomon en twee Gotsumon moet vechten. Als je deze verslagen hebt kun je Angemon's geest bevrijden. Deze kun je vinden in het zuiden van de laatste kamer. Als je hem hebt bevrijd moet je op dezelfde plek als waar je naar binnen kwam ook weer naar buiten gaan. Angemon zal je nu begroeten en mededelen dat hij naar de stad gaat. Aldaar wordt hij Jijimon's assistent en kan hij je informatie geven over waar je nieuwe Digimon kunt vinden.

Penguinmon
Penguinmon beheert een curlingbaan. Je kunt hem vinden twee schermen ten oosten en een scherm ten zuiden van het Freezeland toilet. Als je nog nooit van curling gehoord hebt, legt Penguinmon uit wat de bedoeling is. Je moet Penguinmon verslaan in dit spel en dat kost een vis per beurt. Als je hem verslagen hebt, verplaatst hij zijn curlingbaan naar File City. De curlingbaan is een goede manier om goedkoop aan veel andere voorwerpen te komen, voor elk potje dat je wint krijg je een willekeurig item. Het maakt niet uit wat voor vis je hem geeft, als je weinig tijd hebt, kun je ook een paar ansjovis uit het meer hengelen.

Mojyamon
Mojyamon wonen in de ijsgolven van Freezeland. Ze zijn handelaars van nature en ze zullen vaak dure voorwerpen ruilen voor goedkopere. Er zijn drie Mojyamon in Freezeland en iedere Mojyamon ruilt andere voorwerpen.

Zuidwesten Zuiden Zuidoosten
Omnipotent Giant Meat Happy Mushroom
Med. Recovery Speed Disk Digi Mushroom
DigiAnchovy Black Trout Super Carrot

Naarmate het spel vordert, wordt je Mojyamon in het zuidwesten je beste vriend in het spel. Zorg wel dat je altijd een Auto-Pilot bij je hebt als je hem bezoekt. Om de Mojyamon naar de stad te krijgen, vragen ze ieder om drie voorwerpen. Zorg dat je wel goed onthoudt met welke je handelt, want de laatste Mojyamon met wie je zaken doet, vertrekt naar de stad. Zorg ook dat je niet als laatste met de Moyjamon uit het zuidwesten ruilt, want deze heb je nodig als je snel veel geld wilt verdienen (zie Hint en tips). Als je genoeg geruild hebt met hem en hij vertrekt naar de stad, dan opent hij aldaar een Secret Item Shop. Mojyamon verkoopt daar allerlei Recovery Items.

Ogremon
Als je Ogremon eerder hebt verslagen in zijn basis, dan verschijnt Whamon ten westen van de ijsgolven. Ogremon heeft hem uit zijn grot gekieperd en gebruikt deze nu als zijn nieuwe basis. Whamon is hier niet zo blij mee. Bied je hulp aan en Whamon neemt je mee naar Ogremon. Hij wordt vergezeld door twee Gabumon en een Airdramon waar je het tegen op moet nemen. Om de Gabumon hoef je je geen zorgen te maken. Ogremon's aanvallen raken iedereen, inclusief zijn eigen handlangers en deze liggen al op de grond voordat ze het zelf in de gaten hebben. Als je Ogremon en zijn bende hebt weten te verslaan, dan gaan ze op de vlucht en weten te ontsnappen in een onderzeeër. Whamon bedankt je voor je hulp, maar besluit toch om naar de stad te gaan. Hij geeft je een lift naar Freezeland en gaat dan alleen door naar File City. Je kunt Whamon vragen of hij je naar zijn geheime grot wil brengen of naar het strand in de buurt van Factorial Town. Als je Whamon een tweede keer vraagt je naar de grot te brengen, tref je achter in deze grot een Item Computer aan met een Mysty Egg. Dit is Digitamamon's Digivolution Item!

Frigimon
Op Shellmon's Bulletin Board kun je lezen over een Digimon die andere Digimon redt van de kou. Als je een Digimon bij je hebt die niet tegen de kou kan en deze wordt ziek, dan komt Frigimon je redden. Je kunt Frigimon's huis ten aller tijde bezoeken. Als je eenmaal een Digimon hebt die kou kan weerstaan, ga dan naar Frigimon en praat met hem. Aangezien hij je niet meer hoeft te redden, vertrekt hij naar de stad. Hier verkoopt hij ijs.

Garurumon
Garurumon patrouilleert in het westen van Freezeland. Praat met hem en hij daagt je uit voor een gevecht. Als je van hem wint, zal hij je beschuldigen dat je vals speelt. Hij wil tegen je Digimon vechten zonder dat jij je er verder mee mag bemoeien. Dit moet plaats gaan vinden om 4 uur. Kom op tijd, want anders is hij weg. Tijdens het gevecht komt het volledig aan op je Digimon, je kunt hem niet genezen tijdens het gevecht! Zorg dus dat je een Digimon hebt die sterk genoeg is om tegen Garurumon te vechten. Als je hem voor een tweede keer verslaat, verkast hij naar de stad.

Behalve de ruilhandel met de Mojyamon is er weinig reden om terug te keren naar Freezeland als je alle Digimon eenmaal hebt weten te rekruteren. Je moet nog wel door Freezeland heen om bij Misty Trees te komen, maar als je nog niet in Mount Panorama, Gear Savanna en Geko Swamp geweest bent, kun je dit beter nu nog niet doen. Ga liever terug naar File City zodat je Mount Panorama een beetje kunt verkennen.

7 - Great Canyon   #   Index   #   9 - File City II

Paradijzen
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Affiliates
Affiliate?