Digimon Paradijs
Digimon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws
Info
Digimon Analyzer
Digimon: The Movie
Seizoen 2
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Multimedia
Seizoen 1
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten
Serie 1
Serie 2
Battle Cards
Starter Serie 1
Booster Serie 1
Booster Serie 2
Booster Serie 3
Movie Promo's
Games
Digimon World
Multimedia
Midi Files
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Contact
E-mail

IJzeren Vegiemon

Onze vrienden zijn weer in Digiworld en bevrijden de Gotsumons uit de gevangenis van de Digimon Emperor. Het ging echter wel heel erg gemakkelijk en T.K. vermoedt dat er iets achter steekt. Davis vindt dat onzin, maar Kari is het met T.K. eens. Tai onderbreekt de discussie met de mededeling dat hij honger heeft en ze gaan terug naar de plek waar ze Digiworld weer kunnen verlaten. Onderweg ziet Gatomon een grote zwarte toren in het landschap staan en vraagt zich af wat voor toren het is.

De Digimon Emperor mompelt dat de volgende toren er nu wel zal moeten staan. Hij zal de Digidestined eens laten zien wie de baas is in Digiworld. De zwarte torens zijn Control Spires die door de Digimon Emperor zijn gebouwd. Het gebied waar hij er een neerzet is onder zijn controle en iedereen eromheen is zijn slaaf. Ontsnappingspogingen zijn nutteloos en wie het probeert krijgt met zijn soldaten te maken. De Digimon Emperor spreekt een nieuwe groep van zijn slaven toe. Een van hen is Gabumon, die zich afvraagt hoe hij altijd in dit soort dingen verzeild raakt.

Tai heeft de Gotsumon meegenomen naar de echte wereld om ze niet als slaven in handen van de Digimon Emperor te laten vallen. Izzy wil graag de digivice van Yolei onderzoeken. Alleen de nieuwe digivices kunnen namelijk de poort naar Digiworld open. Yolei geeft haar digivice aan Izzy.

Gabumon zit samen met de Gizamons in de cel. Hij wil ontsnappen. Met zijn Blue Blaster blaast hij de celdeur op. Hun vlucht wordt echter al snel gestopt door RedVegiemon, die ook nog eens vreselijk stinkt. Door een enorme slag van RedVegiemons wortel belandt Gabumon in de rivier en drijft met de stroming mee. Verderop klautert Gabumon met moeite weer op het droge en met zijn laatste krachten kruipt hij naar een beeldscherm toe om contact te zoeken met de echte wereld.

Matt heeft net een concert gegeven. Buiten wordt hij opgewacht door Izzy die aan hem vraagt of hij de Gotsumon kan verstoppen. Er komt gillend een meisje aangerend die een handtekening van Matt wil. Het meisje heet June Motomiya en blijkt het zusje van Davis te zijn. Ze vraagt alle leuke jongens, en ze vindt heel veel jongens leuk, om haar T-shirt te tekenen, dus ook T.K. moet er aan geloven en zoekt naar een schaars leeg plekje om zijn krabbel neer te zetten. De digivice van Matt begint te piepen en T.K. ontvangt een mailtje van Yolei: "Spoedgeval! Kom zo snel mogelijk naar school".

Yolei opent de poort en Davis, Cody, T.K., Kari en Matt reizen naar Digiworld. Daar ziet Matt zijn oude vriend Gabumon liggen. Gabumon vertelt Matt wat er is gebeurd. Yolei laat via het beeldscherm weten dat ze naar Izzy gaat om haar digivice op te halen. Met zijn allen gaan ze naar de plek waar Gabumon gevangen was genomen. Davis wil meteen tot de aanval overgaan, maar Matt en T.K. fluiten hem terug. Ze vinden dat ze eerst moeten proberen de gijzelaars te bevrijden. Kari is het daar mee eens, tot ongenoegen van Davis. Patamon is ook gearriveerd en vertelt dat de gijzelaars worden bewaakt door de Vegiemons. Davis probeert Cody over te halen om met zijn tweeŽn een plan te bedenken, maar Cody vindt dat iedereen bij elkaar moet blijven. Vervolgens maakt Davis zich ook nog eens belachelijk bij de anderen door iets te veel bezorgdheid te tonen om Kari en T.K.'s naam verkeerd te zeggen. Dan gaan ze op pad om hun plan uit te voeren.

Gatomon, Patamon, Veemon en Armadillomon hebben nep Dark Rings omgedaan en doen net alsof ze de anderen gevangen hebben genomen. Bij de poort van de gevangenis worden ze tegengehouden door de Vegiemons, maar even later mogen ze doorlopen naar de cellen. De zogenaamde gevangenen worden in de cel geworpen en de Vegiemon bewaker is blij, maar niet voor lang. Een flinke klap van Gatomon schakelt hem uit. Ze sluipen verder door de gevangenis om de uitgang te vinden. Davis houdt het niet langer en wil vechten. Opnieuw wordt hij door Matt tegengehouden en raakt daardoor een beetje gefrustreerd.

Ze hebben de gevangenis verlaten en zijn verder op weg naar de Control Spire. T.K. vertelt aan Davis dat hij zijn zus heeft ontmoet. Meteen schiet Davis in de verdediging en denkt dat zijn zus allerlei slechte dingen over hem heeft verteld. Onder andere dat hij teennagels bijt, dat hij tot een maand geleden duimzuigde en dat hij elke donderdag in bed plast. Matt bedankt hem voor de info en Davis is verbaasd als hij hoort dat zijn zus helemaal niet over hem geroddeld heeft. Bijna gaan Matt en Davis met elkaar op de vuist, maar T.K. houdt Matt tegen. Als Davis dan ook nog eens een uitbrander krijgt van Kari, is hij helemaal van slag. Veemon probeert hem op te vrolijken, maar zonder succes.

Ze zijn vlak bij de Control Spire en moeten alleen nog een kleine rotswand afdalen. Voordat ze naar beneden kunnen klimmen worden ze aangevallen door een legertje Vegiemons, aangevoerd door een RedVegiemon. Veemon probeert zijn maatje op te vrolijken door als een gek RedVegiemon aan te vallen, maar hij heeft geen enkele kans. Net als Davis Veemon wil laten digivolven grijpen de Vegiemons hem vast. Ook de rest wordt vastgegrepen. Met zijn Red Pepper aanval schiet RedVegiemon Patamon uit de lucht. En zijn Stink Jet aanval doet iedereen bijna overgeven. RedVegiemon blijft Veemon bestoken met zijn slagen. Met de moed der wanhoop blijft Veemon doorgaan, want hij moet gewoon Davis opvrolijken. Als Davis dit hoort beseft hij wat zijn vriendje allemaal voor hem overheeft en roept dat hij weer vrolijk is. Veemon is even afgeleid en wordt nogmaals door RedVegiemon geraakt. De slag van RedVegiemon raakt echter ook de Control Spire, die een paar scheuren begint te vertonen. Weer wordt Veemon tegen de Control Spire aangeslagen en meer scheuren beginnen zich in de Control Spire te vertonen. Het is tijd om af te rekenen en RedVegiemon gebruikt zijn dubbele spike punch voor de genadeklap. Veemon duikt net op tijd weg en de spike punch belandt vol op de Control Spire, die daardoor onklaar raakt. Gabumon kan eindelijk weer digivolven naar Garurumon, die meteen aanvalt. De Vegiemons laten iedereen los en slaan op de vlucht. Davis laat Veemon armor digivolven en Flamedramon rekent af met RedVegiemon.

Izzy, Tai, Yolei en de Gotsumons komen aangerend. Agumon vraagt aan Garurumon hoe hij heeft kunnen digivolven. Ze komen tot de conclusie dat de Control Spire ervoor zorgt dat ze niet kunnen digivolven. En nu deze Control Spire onklaar is gemaakt, kunnen ze in dit gebied weer digivolven. Ze kunnen de Control Spire maar beter helemaal vernietigen. Zo gezegd, zo gedaan en Digmon boort wat extra gaatjes in de Control Spire, waardoor de toren omvalt en in stukken breekt. Ook RedVegiemon en de Vegiemons zijn nu bevrijdt van de kracht van de Dark Rings. Yolei concludeert dat de Control Spire door de Digimon Emperor wordt gebruikt als een soort zendmast om de Dark Rings te besturen. Tai vraagt zich af hoeveel van die Control Spires er zijn. Een ding is volgens Matt echter zeker: ze moeten allemaal vernietigd worden en dat zal een behoorlijke klus zijn voor de nieuwe Digidestined. Tai en Kari brengen de Gotsumon naar huis. En Garurumon blijft in het gebied van de Gazimons om ze tegen de Digimon Emperor te beschermen.

Iedereen is blij dat de Gotsumons weer terug zijn in Digiworld. Ze veroorzaakten toch wel wat overlast. Izzy laat zien wat hij heeft gevonden bij het onderzoeken van Yolei's digivice. Het is een kaart van Digiworld waarop zwarte en witte vierkantjes zijn te zien. Het gebied waar ze zojuist de Control Spire hebben vernietigd was eerst zwart en is nu weer wit geworden. Het grootste deel van de kaart bestaat echter nog uit zwarte gebieden, dus er is nog heel wat werk aan de winkel.

Tai geeft Greymon een complimentje voor het vernietigen van de volgende Control Spire. De Digimon Emperor ziet ook op zijn scherm dat er weer een Control Spire is vernietigd door die bemoeizuchtige kinderen. Het is niet zo heel erg want het was toch een vrij onbelangrijk gebied. Bovendien zal hij zijn doel, de totale verovering van Digiworld, toch wel binnen een jaar bereiken. Dan zal elk levend wezen in de Digital World voor altijd zijn slaaf zijn, en dat geldt ook voor die kinderen. Wat is het grote plan van de Digimon Emperor?

Paradijzen
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Affiliates
Affiliate?