Digimon Paradijs
Digimon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws
Info
Digimon Analyzer
Digimon: The Movie
Seizoen 2
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Multimedia
Seizoen 1
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten
Serie 1
Serie 2
Battle Cards
Starter Serie 1
Booster Serie 1
Booster Serie 2
Booster Serie 3
Movie Promo's
Games
Digimon World
Multimedia
Midi Files
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Contact
E-mail

Oude betrouwbare

In een woedende sneeuwstorm zweept de Digimon Emperor de Gizamons op om harder te werken. Wormmon is bezorgd om de Emperor en biedt hem een warme mantel aan, maar denk maar niet dat er een bedankje af kan. Nogmaals slaat de Emperor met zijn zweep, die echter wordt vastgegrepen door Gomamon. Een ruk is voldoende om Gomamon in de sneeuw te laten belanden. Tot overmaat van ramp biedt de Emperor ook nog een beloning in het vooruitzicht voor de Gizamons die Gomamon weet te verslaan. Gomamon denkt niet dat de Gizamons hem aanvallen. Mispoes! Met meerdere tegelijk vallen ze aan en is Gomamon verslagen. En hun beloning is... een Dark Ring, waardoor ze slaven van de Emperor worden. Hun volgende opdracht is het bouwen van een gevangenis. En Gomamon? Die mag doodvriezen van de Emperor. Met zijn laatste krachtsinspanning sleept Gomamon zich een heuveltje op. Boven op de heuvel staat een beeldscherm. Met zijn laatste adem stamelt Gomamon de naam van Joe.

Joe staat te kletsen met Izzy en nog een jongen. Plotseling gaat zijn digivice af en hij haast zich naar de school.

Davis rent op school achter Cody aan. Cody heeft echter een afspraak met zijn opa voor een Kendo training (Kendo is een Japanse gevechtskunst) en moet gaan. Kari komt aanlopen en Davis is verrast als ze instemt met zijn plannetje om naar het computerlokaal te gaan. Daar zijn echter T.K. en Yolei ook al. Ze hebben net een noodoproep uit Digiworld gekregen van één van de Digimons. Het signaal komt uit een gebied waar één van de vele Control Spires staat. Yolei ziet op de kaart dat het gebied van de Emperor groter is geworden. Davis wil meteen ten strijde trekken. Upamon roept dat ze op Cody moeten wachten, waarop Davis antwoordt dat Cody vandaag niet komt. Als Upamon vraagt waar Cody naartoe is, slaat Davis hem met een opgerold tijdschrift, dit alles als uitleg van wat Kendo is.

Cody is bezig met zijn Kendo training. Hij kan zich echter niet goed concentreren en denkt aan Upamon. Zijn opa heeft het door en heeft een goed gesprek met hem. Als je gewoon je uiterste best doet, kun je nooit iemand teleurstellen. Snel gaat Cody terug naar school. Op school raken de anderen in paniek als ze voetstappen horen aankomen. Het is Joe! Hij gaat mee naar Digiworld, want hij maakt zich zorgen om Gomamon. Cody arriveert ook nog net op tijd en met zijn allen gaan ze op weg.

De Digidestined belanden in ijzige vrieskou. Joe heeft gelukkig zijn survival tas bij zich met handwarmers. Yolei krijgt de verpakking niet open en laat de handwarmer op de grond vallen. Als ze het weer oppakt, ziet ze het gezicht van een half bevroren Gomamon. Snel graven ze Gomamon uit. Joe vraagt Gomamon welke dag van de week het is. Gomamon geeft het verkeerde antwoord, dus is hij volgens Joe weer in orde, want Gomamon weet nooit welke dag het is. In de verte ziet Davis een Control Spire staan. Ze leggen aan Joe uit wat de Control Spires zijn. Met hulp van hun Digimons bouwen ze een slee. Iedereen gaat op de slee zitten en de Digimons trekken de slee voort. Niet veel verder wordt hun weg wordt versperd door een rij Frigimons. De Frigimons zijn echter vrij traag en op pure snelheid passeren ze de Frigimons. De Frigimons vuren op een berg en veroorzaken een lawine. Om de lawine te ontwijken, maken ze met de slee een scherpe bocht waardoor Cody van de slee in het water valt. Gomamon duikt achter hem aan en redt hem.

Bij een lekker vuurtje in een grot warmt Cody weer een beetje op. Joe blijft bij Cody in de grot om voor hem te zorgen. De anderen gaan op pad om de Control Spire te vernietigen. Cody vult zich wel een beetje schuldig dat hij de anderen niet kan helpen. Zijn gesprek met Joe wordt al snel verstoord door de Digimon Emperor die met een Shellmon aanvalt. Joe probeert tijd te rekken door Gomamon flauwe grappen te laten vertellen, zodat de anderen voldoende tijd krijgen om de spire te vernietigen. Cody laat Armadillomon digivolven. Digmon beschermt Gomamon en Cody tegen de Aqua Blaster van Shellmon. Met een goedgericht schot vernietigt Digmon de Dark Ring die om de arm van Shellmon zit. De Digimon Emperor heeft echter nog een verrassing in petto en Ebidramon duikt uit water op. Ebidramon grijpt Digmon vast en samen verdwijnen ze in de diepte.

Ondertussen heeft Davis Veemon laten digivolven. Flamedramon valt de Frigimons aan. Volgens Kari moeten ze de Control Spire vanuit de lucht aanvallen. Terwijl Flamedramon de Frigimons bezig houdt, digivolven Gatomon, Patamon en Hawkmon. Vanuit de lucht schieten Nefertimon, Pegasusmon en Halsemon de Control Spire om.

Nu de Control Spire is vernietigd kan Gomamon ook weer digivolven naar Ikkakumon. Snel duikt Ikkakumon achter Digmon aan. Nu is het twee tegen één! Een Gold Rush aanval van Digmon en een Harpoon Torpedo van Ikkakumon zijn genoeg om Ebidramon uit te schakelen.

Joe neemt weer even afscheid van Gomamon die achterblijft om de Digimons in dit gebied te beschermen. Eindelijk heeft Cody de tijd om zich goed voor te stellen aan Joe. Volgens de anderen lijkt Cody zowel op Izzy als op Joe.

De Emperor is boos dat hij een zojuist veroverd gebied al weer kwijt is. Tijd voor plan B! Hij vraagt aan Wormmon wat plan B is. Wormmon denkt even na en zegt: "We worden allemaal vrienden". De Emperor scheldt Wormmon uit voor debiel. Wormmon draagt als excuus aan dat hij kan niet lezen.
Spottend doet Davis een imitatie van de Digimon Emperor, die huilt omdat die gemene kinderen weer een van zijn Control Spires hebben vernietigd. Kari merkt op dat de strijd nog niet voorbij is. Cody vraagt aan Joe of hij dan weer meevecht. Ook nodigt Cody hem uit om dan op kennis te maken met zijn opa en dat wil Joe wil graag. Ook Kari wil in dat geval mee en dan wil Davis uiteraard ook mee. Kari is wat geïrriteerd dat Davis alles doet wat zij ook doet. Davis zegt uit dat hij dat doet omdat ze partners zijn, maar Kari herinnert hem eraan dat hij maar één partner heeft. En dat is natuurlijk Veemon!

Waar zal de Digimon Emperor zijn volgende Control Spire gaan bouwen?

Paradijzen
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Affiliates
Affiliate?