Digimon Paradijs
Digimon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws
Info
Digimon Analyzer
Digimon: The Movie
Seizoen 2
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Multimedia
Seizoen 1
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten
Serie 1
Serie 2
Battle Cards
Starter Serie 1
Booster Serie 1
Booster Serie 2
Booster Serie 3
Movie Promo's
Games
Digimon World
Multimedia
Midi Files
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Contact
E-mail

Storm van Vriendschap

Ken zit op MetalGreymon en kijkt op zijn laptop. Elke dag verovert hij steeds meer gebied. En dankzij de Dark Spirals kan hij nog sterkere Digimons tot zijn slaaf maken!

De Digidestined zitten nog in de treinkarretjes. Kari ziet Tentomon in de verte komen. Als Tentomon in het karretje zit, zegt hij dat hij dol is op treinen. Cody krijgt mail van Izzy. Hij vertelt dat Ken en MetalGreymon ten zuiden van hun zijn. Matt zegt dat ze op het goede spoor zitten. Tentomon reageert dat er technisch gezien maar een spoor is. Deze keer gaan ze echt Agumon bevrijden! Ken kan nooit tegen ze allemaal op. Maar toch hebben ze Tentomons hulp nodig. Hij moet Garurumon gaan zoeken. Tentomon zegt dat dat in een wip gepiept is en gaat weg. Davis vraagt of ze echt tegen MetalGreymon moeten gaan vechten. Tai zegt dat ze nu een goede kans maken, maar Davis twijfelt. T.K. bemoeit zich er nu ook mee en zegt dat ze wel moeten. Davis wordt boos op hem en ze beginnen te vechten. Iedereen probeert de twee uit elkaar te halen, maar Tai zegt dat ze ze maar moeten laten doen. Matt en Tai vochten vroeger ook veel en daarom zijn ze nu zulke goede vrienden geworden. Maar nu moeten ze echt proberen Ken in te halen.

Bijna heel Digiworld staat vol met Control Spires. Tentomon vliegt rond en roept naar Garurumon. Dan botst hij bijna tegen een enorme toren. Of het is de grootste zonnewijzer of het is een Control Spire? Dan ziet hij een groepje Pagumon, allemaal in macht van de Dark Rings. Hij moet nu echt oppassen.

Cody ziet op zijn D3 dat ze heel dicht bij een Digi-ei zijn. Ze stoppen. In de rotswand is de Crest van Vriendschap uitgehakt. In een soort kuil aan de voet van de rotswand ligt het Digi-ei. Davis denkt even dat het de voetafdruk van Big Foot is. Het teken van vriendschap staat op het Digi-ei. Tai zegt dat Matt het maar moet proberen, want hij heeft de Crest van Vriendschap. Maar wat Matt ook doet, hij kan het niet optillen. De anderen proberen het ook, maar ook hun lukt het niet. Alleen Davis heeft het nog niet geprobeerd. Davis zegt dat ze het helemaal verkeert doen en begint een heel natuurkundig verhaal te vertellen over evenwicht. Tai zegt dat dat best wel logisch klonk en zegt dat hij het moet proberen. Dan antwoordt Davis dat wat hij net zei, maar verzonnen heeft. Natuurkunde laat hij over aan leraren, wetenschappers en Izzy. Maar Matt en Tai duwen hem de kuil in. Davis probeert het Digi Ei op te tillen, maar zegt dat het hem niet lukt. Dan horen ze een oorverdovend lawaai. Het is een Flymon en hij heeft een Dark Spiral om! Hij valt aan en schiet zijn angels op hen. Ze moeten oppassen dat ze niet geraakt worden. Davis laat Veemon armor digivolven naar Flamedramon en deze valt de Flymon aan. Hawkmon armor digivolvet nu ook in Halsemon. Weer klinkt het oorverdovende lawaai. Ineens is Patamon verdwenen. Yolei ziet hem, Flymon heeft hem vast en vliegt weg. T.K., Flamedramon en Halsemon rennen nog tevergeefs achter hem aan. Ze moeten hem redden, maar hoe? Dan verschijnt Ken op MetalGreymon. Flymon brengt Patamon naar hem toe. Ken heeft nog meer Dark Spirals. Als hij die bij Patamon omdoet, zal Patamon alles doen wat hij opdraagt. Flamedramon wil aanvallen, maar Davis zegt dat dat niet kan. Straks raakt hij Patamon. Ze moeten Patamon en Ken zien te scheiden. T.K. stelt voor om Davis te gebruiken als lokaas, hem kunnen ze het beste missen. Davis pikt dit niet en zegt dat ze T.K.'s hoed meer kunnen missen. De twee beginnen weer te vechten. Yolei weet ze uiteindelijk uit elkaar te halen. Ken lacht en wil de Dark Spiral omdoen. T.K. wil naar hem toe rennen, maar Tai redt hem net van een aanval van MetalGreymon. Dan verschijnt Garurumon. Razendsnel vernietigt hij de Dark Ring van Flymon en redt Patamon. T.K. is heel blij dat Patamon ongedeerd is. Davis ziet in dat T.K. een echte vriend is, hij riskeerde zijn leven voor dat van Patamon. Flamedramon vraagt of Davis hetzelfde voor hem zou doen. Davis antwoordt dat hij dat nog niet zeker weet. Dat maakt Flamedramon boos.

Ken laat MetalGreymon weer aanvallen. Tai roept dat hij moet stoppen, maar MetalGreymon herkent Tai niet eens. Matt en Garurumon gaan proberen de Dark Spiral te vernietigen. MetalGreymon haalt naar ze uit en mist op een haar na. Het wordt link. Garurumon zegt dat hij MetalGreymon geen pijn wil doen. Matt antwoordt dat ze geen andere keus hebben, anders worden ze verpletterd. Tai geeft hem gelijk. Cody laat Armadillomon armor digivolven in Digmon. Kari volgt hun voorbeeld en Gatomon armor digivolvet naar Nefertimon. Ze vallen hem nu allemaal aan. Tai roept dat ze hem pijn doen, maar zegt dan dat ze geen andere keus hebben. Garurumon probeert het nog een keer, maar weer mislukt het. Tai zegt dat Davis ook mee moet gaan helpen, maar hij wil dat niet, hij wil MetalGreymon niet verwonden. Flamedramon antwoordt dat Davis niets weet van vriendschap en de digivolvet terug naar Veemon. Tai zegt dat het er niet omgaat wat je wilt, er zijn dingen die je gewoon moet doen. Matt en Garurumon blijven proberen MetalGreymon te verlossen van de Dark Spiral. Het valt Davis op dat T.K. en Matt een heel hechte band hebben met hun Digimons. Het moet moeilijk zijn geweest voor Tai om te zeggen dat ze geen andere keus hadden dan MetalGreymon aan te vallen. Dan wordt Veemon bijna vertrapt door MetalGreymon, maar Patamon redt hem. Davis begrijpt nu wat vriendschap zo machtig maakt. Je moet de anderen met alles wat je hebt beschermen en helpen, omdat zij hetzelfde voor jou zouden doen. Hij schreeuwt: "Veemon, ik ben je vriend!" Davis' digivice begint te gloeien, even als het Digi-ei. Het Digi-ei zweeft naar hem toe en blijft voor hem stilhangen. Het is voor Davis! Dan armor digivolvet Veemon naar Raidramon!

Ken lijkt even onder de indruk, maar laat dan MetalGreymon weer aanvallen. Raidramon probeert nu ook de Dark Spiral te vernietigen, maar ook hem mislukt dat. Ze moeten samen aanvallen, maar weer twijfelt Davis. T.K. zegt dat hij deze keer moet. Davis gaat op Raidramon zitten en hij, Garurumon en Matt vallen tegelijk aan. Uiteindelijk lukt het ze de Dark Spiral te vernietigen. Ken springt op een Airdramon en gaat er vandoor. MetalGreymon digivolvet terug naar Agumon. Agumon en Tai hebben allebei spijt over wat er gebeurd is. Iedereen prijst Davis en Raidramon, alleen Davis voelt zich niet zo lekker.

Ken zit op de Airdramon en zegt dat hij de Dark Spirals nog krachtiger moet maken. Wormmon vraagt voorzichtig of hij het stuur even over mag nemen, Ken had het hem beloofd. Ken roept dat hij zijn kop moet houden als hij aan het denken is. En aangezien hij altijd aan het denken is, altijd kop dicht. Ken vraagt zich af waarom genieŽn altijd omringd zijn door stommelingen.

Terug in de echte wereld zegt Izzy tegen Tentomon dat hij de Digimon Emperor in de gaten moet houden. Matt en Tai vinden Davis een goede vriend. Matt geeft hem een knuffel om hem te laten zien wat vriendschap is. Davis is helemaal blij en zegt trots dat hij nu ook een van de jongens is. DemiVeemon vraagt of hij dan eerst een van de meisjes was. Davis pakt hem op en schudt hem woest heen en weer. Matt zegt dat hij nog veel heeft te leren.

Zullen de Digidestined ooit de kwaadaardige Digimon Emperor verslaan? Je ziet het in de volgende Digimon, Digital Monsters!

Geschreven door: Katinka

Paradijzen
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Affiliates
Affiliate?