Digimon Paradijs
Digimon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws
Info
Digimon Analyzer
Digimon: The Movie
Seizoen 2
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Multimedia
Seizoen 1
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten
Serie 1
Serie 2
Battle Cards
Starter Serie 1
Booster Serie 1
Booster Serie 2
Booster Serie 3
Movie Promo's
Games
Digimon World
Multimedia
Midi Files
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Contact
E-mail

De Duisternis voor de Dageraad

Kimeramon is in opdracht van de Emperor druk bezig met het vernietigen van steden in Digiworld. In zijn basis vliegt de Emperor achter Kimeramon aan en met plezier bekijkt hij de vernietigingen en de vluchtende Digimons. De Emperor is er nog steeds van overtuigd dat hij de spoedig de Digiworld in zijn macht zal hebben. Wormmon vraagt zich af of dit nu echt is wat Ken wil.

Ook de Digidestined zien het spoor van vernieling dat de Emperor achterlaat. Ze zijn vastbesloten om hoe dan ook de Emperor te stoppen. Maar Pegasusmon is realistisch en weet dat ze gewoon niet genoeg kracht hebben om hem tegen te houden. Maar wat moeten ze dan? Volgens Tentomon hebben ze twee keuzes: stoppen of kappen, want de Emperor houdt niet op voordat zijn benzine op is. Die opmerking zet Cody aan het denken. Even wat verder ziet Cody namelijk een pijpleiding liggen.

Matt, Izzy en Tai zijn nog steeds aan het kamperen. Kari heeft T.K. een foto gestuurd van Kimeramon en Izzy is op zijn laptop bezig met een analyse van Kimeramon. Dan ontvangt Izzy een mailtje van Cody over de pijpleiding die op de route van de Emperor ligt. Volgens Cody moet Izzy met die informatie wel iets kunnen. Izzy ontdekt al snel dat die pijpleiding is verbonden met het olieplatform en dat er dus olie door die pijpleiding stroomt. Izzy heeft een plannetje.

De Emperor is nog steeds zeer ingenomen met zijn nieuwe successen. Zijn gedachten worden echter verstoord door een vreemde lach. Ken begint in paniek te raken als de stem zegt dat hij zich niet kan verbergen voor de duisternis. Hij begint zelfs te hallucineren en denkt dat hij in een donker gat valt. Even is hij uit het veld geslagen maar al snel heeft hij zich weer herpakt en doet alsof er niets aan de hand is. Wormmon kijkt bezorgd toe.

Tentomon, Gabumon en Agumon zijn bij de pijpleiding. Op dat moment komen de basis van de Emperor en Kimeramon overgevlogen. Snel draaien ze de kraan open en de olie spuit omhoog tegen de basis. Agumon en Gabumon steken het vuurtje aan met een van hun aanvallen. De basis staat in vlam en vuur. Even verderop staan de Digidestined met hun Digimons op een hoge rots. Ze zien een deur in de basis en ze gaan aan boord van de basis. Ze komen bij een ruimte die naar de machinekamer leidt. De Emperor ziet op zijn scherm de indringers en stuurt Bakemons op ze af. Raidramon, Digmon, Aquilamon, Nefertimon en Pegasusmon houden de Bakemons tegen. De Digidestined vervolgen hun weg naar de machinekamer. Maar erg ver komen ze niet. Op brute wijze komt Kimeramon door de wanden naar binnen gevlogen. Kimeramon is in gezelschap van tientallen Bakemons. De Digidestined verstoppen zich zodat hun Digimons kunnen aanvallen. De Bakemons zijn opnieuw niet moeilijk uit te schakelen, maar Kimeramon is een ander verhaal. Kimeramon is gewoon veel te sterk. Maar de Digidestined hebben wel in de gaten dat Kimeramon een beetje op hol is geslagen. Hij vuurt de ene na de andere Heat Viper af en uiteindelijk dedigivolven de Digimons van de Digidestined naar hun Rookie vorm.

De Emperor heeft het hele schouwspel gevolgd op zijn scherm. Hij herinnert zich dat hij die Rookie Digimons eerder heeft gezien en wel bij de voetbalwedstrijd tegen Davis. Wormmon maakt de opmerking dat de kleine Digimons een beetje op mensenbaby's lijken en dat zet de Emperor aan het denken. Hij laat Kimeramon stoppen met zijn aanvallen. De Digidestined zijn verbaasd als ze Kimeramon opeens stil zien staan, maar ze maken van de gelegenheid gebruik om weg te rennen. De Digimon Emperor loopt weg van zijn scherm en mompelt dat hij die kinderen zelf wel zal krijgen.

T.K. vindt dat ze moeten opgeven. Hun Digimons zijn gewoon niet sterk genoeg. Ze moeten een nieuw plan bedenken en het opnieuw proberen. Kari en Cody zijn het met T.K. eens. Davis heeft echter zo zijn eigen idee erover. Hij wil afmaken waar ze mee begonnen zijn. Ze kunnen deze kans gewoon niet laten liggen. Alleen de gedachte al dat Kimeramon opnieuw steden zou kunnen gaan vernietigen maakt Davis kwaad. En als er niemand met hem mee wil gaan, dan gaat hij wel alleen. En hij zal niet stoppen voordat Kimeramon is vernietigd. DemiVeemon sluit zich meteen bij Davis aan. Aan een ketting laten ze zich naar beneden zakken in de richting van de machinekamer. De andere Digidestined besluiten om Davis toch maar een handje te helpen. Op dat moment arriveert de Digimon Emperor en die beveelt Kimeramon om ze niet te laten ontsnappen. Kimeramon luistert echter niet en vliegt weg. Dan klinkt dezelfde lachende stem weer. Ken valt op zijn knieŽn en er barst een tweestrijd in hem los. Wormmon moet lijdzaam toezien hoe het zijn meester vergaat en besluit om actie te ondernemen. T.K. weet wel wat er aan de hand is met de Emperor. Ken wilde de macht hebben over de krachten van de duisternis maar het is te veel voor hem.

Davis en DemiVeemon zijn vlak bij de machinekamer. Plotseling staat Wormmon voor hen. Wormmon vraagt of Davis hem volgt. Davis vertrouwt het niet helemaal. Wormmon legt uit dat hij zijn meester wil helpen. De Emperor is gewoon zichzelf niet meer en nu is hij ook Kimeramon niet meer de baas. Wormmon hoopt dat als Davis Kimeramon en de basis vernietigt dat Wormmon dan de oude Ken terugkrijgt. Samen betreden ze de machinekamer. DemiVeemon voelt dat de krachtbron in de machinekamer een bepaald soort energie uitstraalt. Het enige dat Davis hoeft te doen is de krachtbron op te tillen, maar hij denkt niet dat hij dat kan. Plotseling zweeft de krachtbron omhoog en gaat overal in de basis het licht uit. Dan schieten er lichtstralen uit de krachtbron en verschijnt het teken van de crest van vriendelijkheid op de krachtbron. Door de energiestralen digivolvet DemiVeemon naar Veemon. De krachtbron verandert langzaam in een gouden digi-ei. Door het gouden digi-ei kan Davis Veemon laten golden armor digivolven naar Magnamon. Angstig kijkt de Emperor toe hoe Magnamon is verschenen. Zal Magnamon in staat zijn om Kimeramon te verslaan? Ontdek het in de volgende Digimon, Digital Monsters!

Paradijzen
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Affiliates
Affiliate?