Digimon Paradijs
Digimon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws
Info
Digimon Analyzer
Digimon: The Movie
Seizoen 2
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Multimedia
Seizoen 1
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten
Serie 1
Serie 2
Battle Cards
Starter Serie 1
Booster Serie 1
Booster Serie 2
Booster Serie 3
Movie Promo's
Games
Digimon World
Multimedia
Midi Files
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Contact
E-mail

De Oorsprong van het Kwaad

Nadat hij als Digimon Emperor is verslagen ligt Ken in coma in het ziekenhuis. Zijn ouders houden de wacht en zijn heel erg bezorgd. Zijn moeder is er van overtuigd dat Ken wel weer wakker wordt. Hij heeft alleen maar een tijdje rust nodig.

Ken weet dat hij wakker moet worden, maar hij kan het nog niet. Hij moet eerst zijn hart vinden, want het voelt alsof hij het is verloren. Hij blijft zoeken, maar hij kan het maar niet vinden. Als hij hem straks heeft gevonden, zal alles veranderen en zal hij weer zo zijn als vroeger. Hij leerde toen zoveel van zijn broer Sam. Ken weet nog dat Sam hem leerde bellenblazen. Het lukte eerst niet maar Sam bleef hem aanmoedigen. Al snel waren de bellen die Ken blies groter dan die van Sam. Sam was het genie van de familie en Ken was vreselijk trots op hem. Iedereen vond Sam zo geweldig dat Ken zich soms wel eens verwaarloosd voelde. Zijn ouders gaven Sam gewoon veel meer aandacht. Ken dacht dat zijn ouders veel meer van Sam hielden omdat hij slimmer was. En dat ze Ken nooit zouden zien staan zolang Ken in de buurt was. Was Sam er maar niet meer want dan zou Ken... dan zouden zijn ouders meer van Ken houden. Ken zou willen dat zijn broer weg was!

En toen, op een avond, terwijl Sam en Ken samen speelden, kwam er een digivice uit de computer. Ken dacht dat hij van Sam was. Sam kon het voorwerp echter niet thuisbrengen en borg het op in zijn bureaulade. Sam zei tegen Ken dat hij er niet aan mocht komen. Maar toen Sam weg was kon Ken zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Iets zei hem dat het apparaatje voor hem was. Ken opende de la en pakte de digivice. Op het moment dat hij de digivice aanraakte, gloeide de digivice op en werd hij het beeldscherm van de computer ingezogen. Even later doet Sam de kamerdeur open. Hij ziet nog net een fel licht uit zijn kamer komen. Ken zit voor zijn bureau op de grond en houdt de digivice vast. Sam wordt boos op zijn broertje en slaat hem in het gezicht. Ken zegt dat het hem spijt, maar Sam zegt dat hij zijn broertje nu nooit meer kan vertrouwen. Teleurgesteld liep Ken de kamer uit. Sam haatte hem nu. Hij vond het niet leuk dat Sam hem als een klein kind behandelde. En hoewel Sam hem geslagen had kon Ken het niet aan hun ouders vertellen, want Sam kon in hun ogen toch niets fout doen. Opnieuw kwam bij Ken de gedachte op dat alles beter zou zijn als Sam gewoon verdween. En dat gebeurde. Sam overleed bij een verkeersongeluk. Ken was heel erg verdrietig. Uiteraard had hij het zo niet bedoeld toen hij wenste dat Sam zou verdwijnen. Ook zijn ouders treurden enorm om het verlies van hun zoon, maar Ken maakte terecht de opmerking dat ze niet moesten vergeten dat Ken er ook nog was.

Op een dag zat Ken achter de computer van Sam toen er een e-mail binnenkwam voor Ken. Hoe kon diegene nu weten dat Ken achter Sams computer zat?

'Het spijt me dat u uw broer hebt verloren. Het is vast heel moeilijk voor u.'

Ken was bang maar bleef toch doorlezen. Het was net alsof hij zijn hele leven al op deze brief had gewacht.

'Maak je geen zorgen. Je broer is in een beter wereld dan de wereld waarin jij leeft. Hij heeft nu rust, maar toen zijn ziel vrij werd, raakte jouw ziel gevangen. Je zult beider lot als een last met je meedragen. Nu jouw ouders de hoop op een perfecte en geniale zoon hebben laten varen, zal het jouw taak zijn die verloren droom werkelijkheid te maken. Er zal een ondraaglijke situatie ontstaan. De druk om te presteren zal te groot worden. Daarom zal ik jouw iets vertellen over een andere wereld. Een wereld die veel meer bij jou past. Een wereld waar jouw ziel eindelijk vrij kan zijn. Waar je alle antwoorden zult vinden. In de lade! Gebruik Sams digivice!'

Ken pakte de digivice en opnieuw werd hij opgezogen door computer.

Ken zal de eerste keer dat hij Digiworld zag nooit vergeten. Het was gigantisch. Hij stond daar helemaal alleen in een groot leeg landschap en vroeg zich af waar hij was. Een spottende gemene lach zegt dat het de gevaarlijke Digiworld is. Ken dompelde zijn digivice onder in het water en de digivice veranderde van een oude naar een nieuwe digivice. Kens karakter leek te veranderen en een kwaadaardig trekje te krijgen. De digivice was nu van hem en hij was nu de baas.

Kens ouders horen hoe Ken ligt te mompelen in bed. Waarschijnlijk heeft hij een nachtmerrie. Kens moeder herinnert zich hoe Ken langzaam veranderde na de dood van Sam. Ken concentreerde zich alleen nog maar op zijn studie. Het was net alsof Sam weer terug was gekomen en ze was de gelukkigste moeder ter wereld. Maar ze stond nooit stil bij de diepere gevoelens van Ken. Misschien is hij daardoor wel zo geworden. Zijn vader maakt de opmerking dat Ken misschien wel helemaal niet wilde studeren, maar wat meer ravotten. Aan de andere kant is hij er toch wel trots op dat hij de vader is van een genie. Kens moeder is bang dat ze bij Sam misschien wel dezelfde foute inschatting hadden gemaakt. Zijn vader denkt misschien van wel. Hij pushte Sam wel heel erg en verloor af en toe uit het oog wat Sam echt wilde, af en toe een gewone jongen zijn. Ze vinden allebei dat ze gefaald hebben als ouders. Kens moeder smeekt of hij alsjeblieft wakker wil worden en zijn vader wil graag een tweede kans. Maar Ken kan nog steeds niet wakker worden. Hij heeft zijn hart nog steeds niet gevonden. Hij probeert terug te gaan naar de tijd dat hij bellen stond te blazen in de achtertuin. Hij stond daar uren te proberen de bellen steeds groter te maken. De bellen waren alle gevuld met lucht, maar geen van hen was zo leeg als hij was. Misschien probeerde hij met die grote bellen Sam te laten zien dat er iets was dat hij beter kon dan Sam. Dat hij ook ergens goed in was. Maar ja, wie had hem die bellen leren blazen? Wie had het emmertje met zeepsop gevuld? Niet zijn moeder. Niet zijn vader. Nee, Sam! Sam gaf ook toe dat Ken betere bellen blies. Sam blies altijd te hard waardoor de bel klapte. En weg is Sam! En Sam kwam niet meer terug. Sam was voorgoed weg en Ken eigenlijk ook.

Ken komt weer bij kennis, maar hij herkent zijn ouders niet. Zijn vader denkt aan geheugenverlies, maar Ken voelt dat hij zijn hart nog kwijt is. En totdat hij hem teruggevonden heeft weet hij niet meer wie hij is en wie de mensen in zijn omgeving zijn. Zijn moeder vraagt zich verwonderd af hoe het kan dat een kind zijn ouders kan vergeten. Maar in gedachten weet Ken het antwoord. Ze weten gewoon niet wie is, hij kent zichzelf niet eens. Zijn vader vertelt dat het hen spijt dat ze in het verleden zoveel van hem verwacht hebben. Zijn moeder wil vergiffenis en een tweede kans. Maar Ken begrijpt het niet omdat hij deze mensen niet kent. Zijn vader en moeder willen heel graag dat hij weer gewoon Ken wordt en zijn moeder begint te huilen. Maar Ken begrijpt niet waarom die vrouw huilt. Dan lopen er ook tranen over Kens wangen. Waarom huilt hij nou? Is zijn hart misschien dichterbij dan hij denkt? Misschien kan hij met deze mensen de pijn en het verdriet om het verlies van Sam delen. Hij is nog steeds zoekende. Hij weet dat het antwoord ergens wacht. Hij moet alleen nog uitvinden waar hij moet zoeken.

Ken staat voor het raam en pakt de foto van Sam op. Zijn moeder vertelt hoe kapot ze waren van het verlies van Sam. Even later kruipt Ken achter een computer. Op het toetsenbord liggen zijn crest en digivice. Langzaam komen de herinneringen aan Wormmon naar boven drijven. Nu weet Ken waar hij moet zoeken. Op dat moment komt zijn moeder zijn kamer binnen met een kopje thee. Ze schrikt als ze opnieuw ziet dat Ken is verdwenen.

Ken is Digiworld. Hij voelt dat hij in deze wereld zijn hart weer zal vinden. Ken komt aan bij Primary Village, waar het vol staat met digi-eieren. Een Poyomon legt uit dat dit de plek is waar alle Digimons worden herboren, dus ook Wormmon. Digimons sterven namelijk niet maar worden geherconfigureerd. Meteen is het humeur van Ken een stuk beter en gaat hij op zoek naar het ei van Wormmon. Maar welk ei is van Wormmon? Hij kan zich net zo min het ei van Wormmon herinneren als wie hij zelfs is. Een van de baby Digimon, een Yuramon, herkent hem echter wel als de Digimon Emperor en valt hem aan. Ook Ken herinnert zich nu dat hij de Digimon Emperor is geweest. Als hij zich de waarheid over Digiworld eerder had gerealiseerd, dan was Wormmon nu nog steeds bij hem geweest. De andere baby Digimons weten wel waarom hij Wormmon niet kan vinden. Wormmon houdt zich schuil omdat hij geen zin meer heeft in Kens kwaadaardige buien. Dus Wormmon komt niet meer bij hem terug, net als zijn broer Sam. Deze waarheid kan Ken niet onder ogen zien. Hij realiseert zich dat hij ze allebei heeft weggejaagd. Hij was de aandacht van Wormmon gewoon niet waard. Ken valt op zijn knien. Hij schreeuwt het uit dat het hem spijt. De baby Digimons wijzen hem er echter op dat je het verleden niet zomaar kunt vergeten. Ken weet dat hij als Digimon Emperor hele gemene dingen heeft gedaan. Ken wil heel graag opnieuw beginnen. Er ontbreekt echter nog een puzzelstukje in zijn verleden, namelijk de eerste keer dat hij de digivice van Sam gebruikte om naar de Digiworld te gaan.

Kens gedachten gaan terug naar die allereerste keer. Sam, Ken en Wormmon liepen door de woestijn. Ze werden aangevallen door een Gazimon en Wormmon beschermde Ken. Ken was heel erg bezorgd om Wormmon maar gelukkig was Wormmon niet gewond. Wormmon was heel blij dat hij Kens Digimon kon zijn. Wormmon mocht hem heel graag omdat hij lief en aardig was. Maar Wormmon waarschuwde Ken ook dat hij heel sterk moet zijn want anders zou zijn goedheid wel eens overschaduwd kunnen worden door het kwaad. Ook vertelde Wormmon dat de digivice van hem is en niet van Sam en dat hij Digidestined is. Boze krachten zullen proberen om het tegendeel te beweren en hij moet Wormmon beloven om dit alles niet te vergeten. Ken realiseert zich dat hij het dus wel is vergeten. In het verleden is hij nooit zichzelf meer geweest, maar vanaf nu zal hij alleen zichzelf zijn en zijn zoals hij aan Wormmon had beloofd. Dan begint in zijn borstzakje de crest van vriendelijkheid te gloeien. Ook n van de eieren begint te gloeien. Ken loopt naar het ei, raakt het aan en Leafmon, de baby vorm van Wormmon, wordt geboren. Ken en Leafmon zijn dolgelukkig om elkaar weer te zien.

Kens moeder zit huilend op de bank en is bang dat ze Ken nooit meer terug zullen zien. Dan gaat de deur open en komt Ken te voorschijn. Zijn ouders zijn dolblij dat hij weer terug is. Ken realiseert zich dat hem net zo gemist hebben als hij Wormmon heeft gemist. Als dan ook nog eens blijkt dat Ken zijn geheugen weer terug heeft, kunnen zijn ouders hun geluk helemaal niet meer op. Ken wil graag dat ze elkaar een tweede kans geven. Zijn moeder valt hem om de nek en Ken bedankt zijn ouders omdat ze van die lieve ouders zijn. Ook bedankt hij in gedachten Sam, want dankzij hem heeft hij zijn hart weer gevonden. En Leafmon? Die kijkt om het hoekje van de deur toe.

Zal Ken met de Digidestined gaan samenwerken nu hij niet langer de Digimon Emperor is? We gaan het zien in de volgende aflevering van Digimon, Digital Monsters!

Paradijzen
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Affiliates
Affiliate?