Digimon Paradijs
Digimon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws
Info
Digimon Analyzer
Digimon: The Movie
Seizoen 2
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Multimedia
Seizoen 1
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten
Serie 1
Serie 2
Battle Cards
Starter Serie 1
Booster Serie 1
Booster Serie 2
Booster Serie 3
Movie Promo's
Games
Digimon World
Multimedia
Midi Files
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Contact
E-mail

Cody neemt stelling

In het ijzige noorden van Digiworld jagen Mummymon en Arukenimon op Mojyamon. Mummymon schiet met zijn geweer maar mist. De Mojyamon gaan in de tegenaanval met hun Bone Boomerang aanval. Arukenimon weert de aanval af en slaat terug met haar Acid Mist aanval. Mummymon vraagt nogmaals aan de Mojyamon waar de Destiny Stone is. Dan duiken de Digidestined op en wordt Mummymon geraakt door de Cable Catcher aanval van Paildramon. Silphymon valt Arukenimon aan met zijn Static Force aanval. De gewonde Mojyamon maken snel van de gelegenheid gebruik om weg te strompelen. Arukenimon is eigenlijk niet verbaasd dat de Digidestined opduiken. Volgens haar konden de Mojyamon eigenlijk toch niet slim genoeg zijn om de Destiny Stone zelf te verbergen. Spottend zegt Davis dat hij ook niet gaat vertellen waar de Destiny Stone is. Hun conversatie wordt echter verstoord door een luid gerommel. Uit een grote sneeuwhoop komt BlackWarGreymon te voorschijn! Hij noemt de Digidestined een stelletje sukkels. Hij voelt instinctief toch wel aan waar de Destiny Stone is. Hij richt zijn Terra Destroyer op een sneeuwhoop achter de rug van Arukenimon en Mummymon, die nog net op tijd wegduiken. Uit de sneeuwhoop komt de Destiny Stone te voorschijn. Paildramon valt BlackWarGreymon aan, maar hij kan niet voorkomen dat een tweede Terra Destroyer van BlackWarGreymon de steen opnieuw raakt. De steen begint te scheuren en een blauw licht begint uit de steen te stralen. In het licht worden weer de contouren zichtbaar van de onbekende Digimon. Davis vraagt zich af wat dat is. BlackWarGreymon stapt op de schim af en zegt dat als de schim de waardige tegenstander is waar hij naar op zoek is, hij zich moet laten zien. BlackWarGreymon vuurt nogmaals een Terra Destroyer af op de schim en de steen, die vervolgens in het niets oplossen. BlackWarGreymon is weer een stap dichter bij het vinden zijn tegenstander. Weer één Destiny Stone minder om te vernietigen. Dan vliegt hij weg. Mummymon zegt tegen Arukenimon dat ze hem goed in het oog moeten houden, want bij elke vernietiging wordt hij steeds sterker. Arukenimon reageert geïrriteerd, alsof ze dat zelf niet zou weten. Arukenimon en Mummymon gaan achter BlackWarGreymon aan. Silphymon en Paildramon digivolven terug naar Salomon, Pururumon, Leafmon en Chibomon. Davis is bezorgd: zijn dat nu de Digimons waarmee ze BlackWarGreymon moeten verslaan. Veel tijd om erover na te denken heeft hij echter niet. De lucht wordt donker en het begint te bliksemen. Snel rennen de Digidestined naar de dichtstbijzijnde Digi Gate om weer naar de echte wereld terug te keren, en dat is ook maar net op het nippertje!

Weer terug in de echte wereld merkt Davis op dat als de volgende Destiny Stone verliezen het de volgende keer waarschijnlijk. Maar Kari maakt terecht de opmerking dat ze nog steeds niet weten hoe ze de Destiny Stones kunnen beschermen tegen BlackWarGreymon. Davis wil de naam BlackWarGreymon niet meer horen. Yolei merkt op dat ze allemaal teleurgesteld zijn en tot het uiterste zijn gegaan om BlackWarGreymon tegen te houden. Maar T.K. vindt van niet. Boos zegt hij dat ze moeten ophouden met dat gepraat over hulpeloosheid. Ze moeten hem gewoon tegenhouden. Cody herinnert zich dat hij T.K. al eerder zo boos heeft gezien, namelijk die keer in de basis van de Digimon Emperor toen hij Devimon zag in de draaikolk. Ook T.K.'s gedachten dwalen af naar die keer dat Angemon zich opofferde om Devimon te vernietigen en T.K. te redden. En hij vindt BlackWarGreymon net als Kimeramon een duivelse creatie die niet zal rusten voordat alle Digimons zijn uitgeroeid. T.K. vraagt of iedereen het met hem eens is. Niemand geeft echt antwoord op zijn vraag. Ken is moe en wil naar huis. Het is echter een lange vermoeiende busreis en Davis besluit om Ken uit te nodigen om bij hem te blijven eten. Dan kunnen ze het lekker hebben over hoe ze BlackWarGreymon kunnen verslaan. En zijn moeder maakt verrukkelijke gehaktballen. Ken twijfelt echter. Davis stelt zelfs voor om te blijven slapen. Dan kunnen ze morgen bij hem de Digidestined vergadering houden. Ken vrolijkt helemaal op en vindt het een goed idee. Hij moet dan alleen wel even zijn moeder bellen. Yolei en Kari kunnen echter de volgende dag niet en vragen of ze vanavond langs kunnen komen. Davis is helemaal verbaasd als dat uit de mond van Kari hoort en nodigt dan maar iedereen uit. T.K. heeft echter andere plannen voor de avond en gaat weg. Ook Cody kan niet en gaat weg. Cody peinst over het feit waarom T.K. zo emotioneel wordt als ze het hebben over de krachten van de duisternis. Tijd voor Ken om zijn moeder te bellen. Zijn moeder vindt het geweldig als ze hoort dat Ken is uitgenodigd om bij een vriend te slapen. Ze moet er zelfs om huilen.

Eenmaal thuis bij Davis stelt Ken zich voor. June, het zusje van Davis, gaat helemaal uit haar dak omdat het genie Ken bij hun thuis is. Ook de ouders van Davis zijn verheugd om zo'n beroemdheid in huis te hebben. Zijn vader vraagt aan Ken of hij Davis niet gratis bijles kan geven.

Matt is aan het oefenen met zijn band. Cody stoort hem en vraagt aan Matt uitleg over het gedrag van T.K. Matt zegt dat hij ook boos zou zijn als hij er bij was geweest toen de Emperor Kimeramon maakte. Maar hij snapt ook de ongerustheid van Cody, want T.K. kan af en toe een ontzettende heethoofd zijn. Cody zegt dat het voornamelijk gebeurt als de duistere krachten in het spel zijn. Hij vraagt of Matt misschien weet of er in het verleden iets is gebeurd dat daar de oorzaak van kan zijn. Matt vertelt het verhaal over het gevecht met Devimon, waarin Angemon zichzelf opofferde en T.K. nog steeds de littekens daarvan met zich meedraagt. Toen wisten ze namelijk nog niet zo heel veel van Digiworld en T.K. dacht dat hij zijn vriend nooit meer terug zou zien. En die angst is nooit meer helemaal weggegaan bij T.K. En ook niet de les dat het leven zwaarder weegt dan de krachten van de duisternis. Hij is er nooit helemaal overheen gekomen. Na al die jaren zit er nog steeds. Cody kan zich indenken hoe vreselijk het moet zijn om je Digimon partner voor je ogen te verliezen en dat Ken en Wormmon precies hetzelfde hebben meegemaakt. Matt merkt op dat T.K. en Matt waarschijnlijk precies hetzelfde hebben gevoeld en daardoor waarschijnlijk ook precies hetzelfde denken over iemand die speelt met de krachten van de duisternis. Cody begint het allemaal een beetje te begrijpen. Cody bedankt Matt voor de uitleg en gaat naar huis. Matt vraagt zich nog wel af waarom T.K. zijn vrienden nooit iets verteld heeft. Op weg naar huis denkt Cody nog verder na. Hij denkt dat BlackWarGreymon niet echt heel erg slecht is, maar gewoon een beetje in de war. Upamon weet wel wat Cody dwars zit aan BlackWarGreymon. BlackWarGreymon heeft een hart en maakt zich zorgen om dingen, net als Cody. En daarom heeft Cody het grootste hart van iedereen die Upamon kent. Ondertussen heeft Matt met T.K. gebeld om hem op de hoogte te brengen van wat hij aan Cody heeft verteld. T.K. vindt het wel een beetje vreemd dat Cody het niet rechtstreeks aan hem zelf heeft gevraagd. Maar zo is Cody nu eenmaal: hij denkt af en toe gewoon te veel na.

Het is avond en ook Yolei en Kari zijn bij Davis thuis. In de slaapkamer van Davis houden ze hun vergadering. Wat plannen kunnen ze doen om de laatste twee Destiny Stones te beschermen. Dan maakt Pururumon de opmerking dat hij van Tentomon heeft gehoord dat ze op zoek waren naar de laatste Destiny Stones. En als ze de Stones hebben gevonden kunnen ze die beschermen. Maar Davis merkt terecht op dat ze BlackWarGreymon toch niet kunnen verslaan. Volgens Leafmon is de oplossing heel eenvoudig: ze moeten gewoon sterker worden.

In Digiworld is BlackWarGreymon druk bezig met zijn zoektocht naar de volgende Destiny Stone. Als hij die vernietigt, vindt hij misschien zijn enige waardige tegenstander. Maar totdat het zover is vindt hij gewoon heerlijk om die stomme Control Spires te vernietigen. Arukenimon en Mummymon rijden nog steeds achter BlackWarGreymon aan. Arukenimon is niet zo blij met al de Control Spires die BlackWarGreymon vernietigt. Ze rijden langs BlackWarGreymon en Mummymon zegt tegen BlackWarGreymon dat hij rustig aan moet doen, maar BlackWarGreymon laat zich niet commanderen. Van kwaadheid schopt BlackWarGreymon tegen een rots. De rots vliegt door de lucht en raakt bijna de auto van Mummymon en Arukenimon. Ze raken in de slip en belanden met een klap tegen een rotsblok. Mummymon vindt dat hij na deze klap wel mond-op-mondbeademing nodig, maar Arukenimon walgt alleen van de de gedachte al. BlackWarGreymon rent ondertussen verder. Arukenimon vindt hem net een baby die zijn speeltje niet kan vinden, maar ze moeten wel voorzichtig zijn want hij is wel een hele gevaarlijke baby. Mummymon ziet zich al helemaal als pappie van hun 'kind'. Arukenimon helpt hem snel uit zijn dromen: hij is geen pappie maar een mummie!. En nu snel weer achter BlackWarGreymon aan. Want als hij naast alle Destiny Stones ook alle Control Spires vernietigt is alles voor niets geweest. BlackWarGreymon voelt dat de Destiny Stone dichtbij. Hij springt over een ravijn waardoor Mummymon en Arukenimon hem niet langer kunnen volgen. BlackWarGreymon vliegt de zon tegemoet.

De volgende ochtend wordt Ken wakker van een luid lawaai. Eerst denkt hij dat het Arukenimon is die aanvalt, maar het is het gesnurk van Davis. Minomon springt op het bed van Davis en begint vrolijk met DemiVeemon te spelen. Davis wordt kwaad wakker en kan zich niet herinneren dat hij zijn wekker op lachen heeft gezet. Boos kruipt hij met zijn hoofd onder de dekens, hij droomde net van Kari. Lachend kijkt Ken toe. Dan roept de moeder van Davis dat Kari aan de telefoon is.

Kari heeft van Tentomon gehoord dat Ikkakumon en zijn vrienden een Destiny Stone hebben gevonden op de bodem van de oceaan en dat BlackWarGreymon vlak in de buurt is. Ze moeten zo snel mogelijk naar Digiworld gaan. Niet veel later staan ze aan de rand van de oceaan. Het onderwatergebeuren is op het lijf van Cody geschreven. In Submarimon duikt hij naar de bodem van de oceaan. Het is aan de anderen om BlackWarGreymon tegen te houden voordat hij het water in gaat. Op weg naar de zeebodem komen ze MegaSeadramon en een aantal Dolphmons tegen. Bij de Destiny Stone wacht Ikkakumon op hen. Dan arriveert BlackWarGreymon. Vol ontzag kijken de Digidestined toe. BlackWarGreymon voelt de aanwezigheid van de Destiny Stone in de oceaan. ExVeemon en Stingmon DNA digivolven in Paildramon en Aquilamon en Gatomon DNA digivolven in Silphymon. Samen met Angemon vallen ze tegelijkertijd BlackWarGreymon aan. BlackWarGreymon slaat terug met een Terra Destroyer aanval en duikt de oceaan in. Ikkakumon vuurt een Harpoon Torpedo en af en ook de Dolphmons en MegaSeadramon vallen aan. Submarimon legt er nog een schepje bovenop met zijn Oxygen Torpedo. Met vereende krachten lukt het ze op BlackWarGreymon het water uit te blazen. Meteen vallen Paildramon, Angemon en Silphymon weer aan. Even lijkt het erop dat ze aan de winnende hand zijn en raakt BlackWarGreymon bedolven onder een grote stapel rotsblokken. Maar dan bewegen de rotsblokken en komt BlackWarGreymon weer te voorschijn alsof er niets aan de hand is. Met zijn Terra Destroyer laat hij, net als Mozes ooit met de Rode Zee deed, het water in de oceaan wijken. De Destiny Stone wordt zichtbaar en BlackWarGreymon loopt naar de steen toe. Cody en Armadillomon springen voor de Destiny Stone en waarschuwt BlackWarGreymon om niet verder te gaan. BlackWarGreymon zegt dat Cody zich moet voorbereiden om te sterven als hij niet opzij gaat. Cody probeert BlackWarGreymon te overtuigen door te zeggen dat hij weet hij een hart heeft, zelfs al is hij van Control Spires gemaakt. Cody vraagt of hij geen Destiny Stones meer wil vernietigen en dat hij zijn vriend wil zijn. Maar als BlackWarGreymon niet de Destiny Stones vernietigt, zal hij nooit zijn waardige tegenstander ontmoeten. Maar Cody zegt dat dat ook helemaal niet hoeft en dat hij zo alleen maar de balans tussen Digiworld en de echte wereld verstoort. Maar BlackWarGreymon is er van overtuigd dat het zijn bestemming is om de grootste krijger ooit te worden en dat Cody het recht niet heeft om zich daar mee te bemoeien. Het vernietigen van de Destiny Stones is nu belangrijk en hij houdt zich niet meer bezig met stomme dingen zoals bezorgdheid en gevoelens. Hij weet wat hij wil en als Cody niet wil sterven moet hij nu opzij gaan. Maar Cody is vastbesloten en niet van plan om opzij te gaan! Als BlackWarGreymon de Stone wil vernietigen moet hij eerst Cody doden! Cody is er stellig van overtuigd dat BlackWarGreymon een hart heeft en wil niet met hem vechten. Even twijfelt BlackWarGreymon en moet hij weer aan dat bloempje denken dat hij beschermde. Aarzelt hij misschien omdat hij een hart heeft? Maar hij heeft nooit gezegd dat hij een hart wilde! En dan valt BlackWarGreymon aan! Net op het nippertje komt Angemon aangevlogen en pakt Cody en Armadillomon op voordat ze door de aanstormende BlackWarGreymon worden vernietigd. BlackWarGreymon doet zijn Black Tornado aanval en vernietigt de Destiny Stone. De lucht wordt donker en het water valt weer terug op zijn plek. Snel maken de Digidestined zich uit de voeten. Het is ze dan wel niet gelukt om de vernietiging van de steen te verhinderen, maar als ze niet snel maken dat ze wegkomen worden ze straks zelf ook vernietigd door de tornado's die opsteken.

De Digidestined zijn weer terug in de echte wereld. Cody en T.K. zijn met hun Digimons op het strand. Upamon vraagt aan Cody waarom hij BlackWarGreymon geen kwaad wilde doen maar BlackWarGreymon hem wel. Cody zegt dat sommige Digimons geen waardering hebben voor het leven. Upamon waardeert het wel. Het zou fijn zijn als alle Digimons waren zoals Upamon. T.K. is trots op hoe Cody het heeft aangepakt. T.K. denkt dat Cody nu wel begrijpt waarom hij het kwaad niet kan verdragen.

Kunnen de Digidestined BlackWarGreymon tegenhouden nu er nog maar één Destiny Stone over is? Kijk volgende keer weer naar Digimon, Digital Monsters!

Paradijzen
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Affiliates
Affiliate?