Digimon Paradijs
Digimon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws
Info
Digimon Analyzer
Digimon: The Movie
Seizoen 2
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Multimedia
Seizoen 1
Het Verhaal
Karakters
Afleveringen
Titelsongs
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten
Serie 1
Serie 2
Battle Cards
Starter Serie 1
Booster Serie 1
Booster Serie 2
Booster Serie 3
Movie Promo's
Games
Digimon World
Multimedia
Midi Files
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Contact
E-mail

Digimon Wereldtournee Deel 1

Drie astronauten vliegen met hun Space Shuttle door de ruimte, als een van de astronauten een bericht krijgt dat er veel monsters op aarde zijn verschenen. Een andere astronaut vraagt of ze die van de televisie bedoelen, zijn kinderen kijken er ook steeds naar. Maar het zijn geen monsters van de televisie, het zijn echte monsters! Ze zijn samen met een hoop zwarte torens uit het niets verschenen. Dan zien ze iets door het raam, het is Imperialdramon die voorbij vliegt. De astronauten denken dat het een UFO is, dus gaan ze het aan de NASA melden. Op de rug van Imperialdramon zitten de oude en de nieuwe Japanse Digidestined. Op zijn weg rond de aarde om de kinderen af te zetten, vernietigt Imperialdramon nog snel enkele Control Spires. Eerst landt Imperialdramon in Parijs, waar hij T.K., Tai, Agumon en Patamon afzet. Kari en Izzy worden op hun beurt naar Hong Kong gebracht, terwijl Joe en Cody naar Sydney worden gevlogen. Sora en Yolei mogen de dag doorbrengen in het koude Moskou. Als laatste landt Imperialdramon in Miami, Amerika, waar Davis, Matt en Ken moeten zijn. Imperialdramon dedigivolvet naar Wormmon en Veemon. Davis belooft ze meteen wat eten. Dan komt er een jongen aangelopen, het is Michael, de vriend van Mimi! Davis had met hem afgesproken omdat Michael in Amerika woont. De vader van Michael brengt onze vrienden naar het vliegveld, terwijl Michael uitlegt dat Ken en Matt met de helikopter naar Mexico gaan en dat hij zelf met Davis het vliegtuig naar New York zal pakken. De piloot is Michaels vader die bovendien ook nog eens een beroemde filmster blijkt te zijn van een van Davis favoriete films.

Ondertussen heeft zich er een heel leger gepositioneerd rond een meer bij een waterval, omdat er in het water een groot monster zit: ShogunGekomon. Dan komt er een Airdramon aangevlogen. Hij stopt bij ShogunGekomon en begint tegen hem te praten in Digi-taal. Volgens de aanvoerder van het leger vraagt het ene monster het andere om hulp. Dan ziet hij pas met zijn verrekijker dat er een kind op de rug zit van Airdramon. Shogungekomon en Airdramon vertrekken en het leger wil achter de Digimons aangaan. Maar dan krijgt een van de mannen een bericht dat alle monsters naar New York toegaan, dus gaan zij ook maar naar New York.

Mimi zit samen met haar ouders in de auto in New York. Ze staan in de file, dus kijken ze even televisie. Op het nieuws gaat het over de monsters. De ouders van Mimi vinden het verschrikkelijk en zeggen dat ze dat vier jaar geleden ook al hebben meegemaakt. Mimi's vader kijkt even naar de achterbank van de auto en merkt op dat Mimi weg is. Het enige dat ze achtergelaten heeft, is een briefje. De vader van Mimi leest het briefje waarop staat dat Mimi wat vergeten heeft en dat ze het snel is gaan halen. De ouders van Mimi zijn uiteraard erg ongerust en ze gaan op zoek naar hun dochter.

Mimi is uiteraard niet weggegaan omdat ze iets vergeten had, maar omdat ze afgesproken had met Davis en Michael op het vliegveld. Palmon is ook bij Mimi. Als het vliegtuig van Davis en Michael landt, ontvangt Mimi hen hartelijk. Ze kijkt op haar laptop waarop te zien is dat bijna alle Digimons uit Amerika naar New York komen en wel naar Centrum Park. Davis zegt dat alle Digimons deze kant opkomen, omdat ze weten dat zij de enige zijn die het probleem kunnen oplossen. Dan komt er een man aangewandeld die op Gennai lijkt, maar de echte Gennai is het niet. Hij heet namelijk Benjamin, een vriend van Gennai. Hij lijkt sprekend op Gennai omdat hij en Gennai ooit dezelfde persoon waren. Davis vraagt aan Michael of hij nog andere Digidestined kent. Michael antwoordt dat hij enkel diegene kent die samen met hem een digivice kregen. Maar daar zal snel verandering in komen, want er zijn een hoop kinderen die met hun Digimons naar hen op weg zijn.

Een van kinderen die onderweg is heeft een Cherrymon en die wordt een beetje hysterisch als hij een kerstboom met flikkerlichtjes zien. Hij springt meteen op de kerstboom en denkt dat hij een vijand is. De jongen roept dan ook dat het geen vijand is, maar de Cherrymon laat de boom niet los. De Flarerizamon van de jongen valt Cherrymon aan, maar Cherrymon blijft woest de kerstboom vernietigen. De jongen stuurt meteen een bericht naar Mimi en vraagt hen om te komen helpen. Mimi, Davis en Michael willen meteen vertrekken. Benjamin wil ook mee, maar wil hen eerst nog wat geven. Hij heeft een speciale kracht gekregen van Gennai. Met de Digi-Core van Azulongmon kunnen de Digimons nu digivolven. Davis steekt zijn digivice uit zodat Benjamin hem kan aanraken. Meteen digivolvet Veemon naar ExVeemon en Palmon naar Togemon. Togemon digivolvet zelfs meteen verder naar Lillymon. Ook de Betamon van Michael digivolvet naar Seadramon. Samen gaan ze naar het gebied waar Cherrymon voor problemen zorgt. Als ze daar aankomen, is Cherrymon al op een hoog gebouw geklommen. Weer mislukt een aanval van Flarerizamon en ook Lillymons aanval heeft geen effect. Gelukkig is er ook nog ExVeemon en die geeft Cherrymon een stevige trap zodat hij van het gebouw valt. Maar Cherrymon valt weer met zijn Pit Pelter aan en neemt alle Digimons gevangen met zijn stengels. Dan komt er een meisje met haar Centarumon aangelopen. Centarumon gebruikt Solar Ray zodat de Digimons weer vrijkomen. Het meisje stelt zich voor als Maria. En het blijft niet alleen bij Maria, want er duikt ook een zekere Lou met zijn Tortomon op. Tortomon verzwakt Cherrymon met zijn Strong Carapace. En een Frigimon van éne Steve doet daar nog een schepje bovenop met zijn Subzero Ice Punch. Alle Digimons van alle Digidestined vallen nu tegelijk aan zodat Cherrymon bewusteloos op de grond valt. Tortomon neemt de bewusteloze Cherrymon op zijn rug en alle Digimons zetten hun tocht naar het Centrum Park voort. Als ze in het Centrum Park aankomen, zetten ze de laptop van Mimi op de bank en opent Davis met zijn D3 de Digigate. Alle Digimons, behalve Veemon, Betamon en Palmon, worden opgezogen naar Digiworld. Iedereen lacht en is opgelucht. Ze bedanken allemaal Davis. Op dat moment komen de ouders van Mimi aangelopen. De vader van Mimi vraagt aan Davis waar de monsters zijn, maar gelukkig kan Davis deze vraag ontwijken door te zeggen dat hij geen monsters ziet.

Ook in Hong Kong zijn er problemen. Een grote Mojamon valt de stad aan en een oude man wordt bijna verpletterd door een Mojamon, maar gelukkig redt een jongeman hem. Ook twee andere jongemannen komen erbij staan en allemaal hebben ze een Syakomon. De drie Syakomon digivolven in drie Octomons en gaan de strijd aan met Mojamon. Ze bekladden de Mojamon met hun Spurting Ink. Mojamon valt op de grond en dan willen de drie broers hem afmaken. Maar gelukkig komt Angewoman aangevlogen met in haar armen Kari. Kari roept dat ze Mojamon niet mogen vermoorden, hij is immers niet slecht. Ook Izzy en MegaKabuterimon zijn erbij. De drie broeders zijn erg verbaasd en vragen zich af hoe het komt dat Kari en Izzy ook Digimons hebben. Izzy probeert het uit te leggen, maar het lukt niet al te goed. Gelukkig komt er weer een man die op Gennai lijkt. Hij heet Jacky en hij is net zoals Benjamin een deel van Gennai. Hij legt uit dat Mojamon niet slecht is, maar dat hij bang is omdat hij ver van huis is. Hij vraagt aan de drie broers of ze zich willen aansluiten bij het team van Digidestined die de Digimons terug naar huis brengen. Izzy, Kari en Jacky stellen zich voor en ook de jongens stellen zich voor als de Gebroeders Poi uit Hong Kong. Jacky gaat weer verder en zegt dat ze de Digimons naar Culum Park moeten brengen, zodat ze daar veilig naar huis gebracht kunnen worden. Jacky vraagt nogmaals of ze zich willen aansluiten. De drie Poi broers trekken zich even terug voor overleg. Ze zeggen dat ze zich maar beter kunnen aansluiten, dan kunnen ze daarna de mooie Kari uitnodigen voor een uitstapje. Ze gaan naar Culum Park, net als alle andere Digimons en Digidestined uit Azië. Als Izzy, Kari en de rest in dat park wachten op de Digimons, krijgt Izzy een bericht van een zekere Mina uit India. Er is een probleem aan de grens tussen India en China. Izzy, Kari en één van de Poi broers gaan meteen naar de grens toe.

Mina en een hoop Digimons uit India willen naar het Culum Park in Hong Kong, maar de grenswacht van China staat enkele honderden meter verder op hen te wachten. Mina en de Digimons zien de grenswacht van op een berg en ook de grenswacht ziet Mina en de Digimons. Als Mina en de Digimons verder zouden gaan, zouden ze ongetwijfeld aanvallen. Mina's Meramon zegt dat de grenswacht denkt dat zij de vijand zijn. Als Mina en de Digimons de grens oversteken kan het gevolg wel eens een oorlog zijn. De grenswacht kijkt ondertussen naar de Digimons en vraagt zich af wat ze moeten doen. Ze hebben immers nog nooit monsters tegengehouden. Dan zien ze met hun verrekijkers dat MegaKabuterimon en Angewoman komen aanvliegen. Als ze landen, begroet Mina Izzy en Kari. Angewoman zegt dat de kinderen zich geen zorgen hoeven te maken. Zij en MegaKabuterimon houden het grensleger wel bezig. En terwijl ze dat doen, kunnen zij snel naar Hong Kong gaan. Izzy zegt dat dat niet zal gaan, ze moeten het diplomatisch aanpakken, want ze willen geen oorlog veroorzaken. Ze moeten het dus uitleggen aan het leger. Angewoman wil dat wel doen, maar het probleem is dat het leger zal aanvallen als ze naderen. Gelukkig heeft Kari een idee: de Octomon van één van de Poi broers daalt de berg af en gebruikt zijn Spurting Ink op een rotswand. Zo schrijft hij als boodschap op de rotswand "Wij komen in vrede". Het leger begrijpt dit en besluit de Digimons en de Digidestined door te laten. Zo bereiken ze eindelijk het Culum Park in Hong Kong. Daar installeert Izzy zijn laptop en kan Kari de Digigate openen met haar D3. Alle Digimons, behalve Tentamon en Gatomon natuurlijk, worden weer opgezogen naar Digiworld. Het probleem is nu ook opgelost in Hong Kong, dus kunnen de Poi Broers met Kari uitgaan..

Mummymon zit eenzaam op een schommel op een speelpleintje. Naast hem zit een jongetje op een andere schommel. Hij vraagt aan Mummymon of hij zijn vriendje wil zijn. Wie is deze vreemde eenzame jongen? En wat gaat Mummymon met hem doen? Dat zie je in de volgende Digimon, Digital Monsters!

Paradijzen
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Affiliates
Affiliate?